Munca sezonieră în Laponia

MUNCA ÎN LAPONIA PE TIMPUL IERNII

Laponia este regiunea situată în partea cea mai nordică a Finlandei și care se întinde și în zonele nordice ale Suediei și Norvegiei. Laponia finlandeză are o suprafață de peste 100.366 km2. Este o destinație excelentă pentru varii activități în aer liber, fiind cunoscută drept o importantă zonă turistică datorită minunatului peisaj arctic, activităților specifice nordice și a lumii lui Moș Crăciun. Anul acesta vă oferim ocazia de a trăi pe deplin experiența laponă și de a descoperi magica lume nordică. 

LOCURI DE MUNCĂ SEZONIERE ÎN LAPONIA, FINLANDA

Oferim numeroase job-uri în turism și sectorul HoReCa, în Laponia, și șansa de a transforma locul de muncă în aventura vieții. Credem că o viață profesională reusită trebuie să fie echilibrată de o relaxare pe măsură, iar în Laponia vă veți putea bucura de multiple activități de iarnă, de aventuri și de experiențe care să vă rămână pentru toată viața. Dacă sunteți gata să începeți un nou job pentru sezonul de iarnă în Laponia, verificați ofertele noastre de angajare! Oferim locuri de muncă în Finlanda pentru bucătari, chelneri, personal de curățenie, recepționiști, spălători de vase și alți specialiști din industria turismului, hotelieră și a alimentației. Aici puteți verifica locurile de muncă sezoniere disponibile: 

 

 

Vă atrage ideea de a descoperi peisajul extraordinar și sălbăticia neatinsă, sau de a face drumeții pe rute spectaculoase? Sau poate că doreați de mult să prindeți un pește delicios, să mergeți cu sania trasă de câini sau reni? Acum, Barona vă oferă toate instrumentele pentru a vă îndeplini aceste visuri! Vă oferim oportunități de muncă interesante pentru sezonul de iarnă, cazare în Laponia, suport pentru relocare, o comunitate prietenoasă și o experiență de viață de neuitat. Pentru extra inspirație, vă prezentăm câteva activități de care să vă bucurați și câteva locații care vă vor marca aventura de muncă din Laponia:

Aurora boreală – pregătiți-vă să porniți în diverse excursii în sălbăticia laponă în căutarea aurorei boreale. Aurora se observă cel mai bine în afara orașelor, departe de poluarea luminoasă, atunci când cerul este senin. Dacă doriți să descoperiți secretele aurorei boreale, să știți că se organizează varii tururi și excursii informaționale. 

 

 

Călătoriile cu reni și câini husky – plimbările cu sania trasă de câini husky sau de reni sunt la îndemâna tuturor locuitorilor și vizitatorilor Laponiei. Acest mod de transport tradițional vă va apropia de cultura laponă, dar și de aceste frumoase animale, un simbol al iernii nordice. Renii fac parte din viața cotidiană a localnicilor, și în mod cert îi veți putea vedea în natura din Laponia, dacă mergeți În apropiere de păduri sau parcuri înzăpezite. Desigur, dacă vreți să dați de mâncare unui ren sau să vă apropiați și mai mult de ei, puteți vizita și fermele de reni. 

 

 

Plimbări cu snowmobilul și schiatul – dacă vă pasionează viteza, o cursă cu snowmobilul pe terenul înzăpezit, pe dealuri sau prin păduri vă va desăvârși experiența laponă. Puteți alege traseele care vă convin și vă puteți duce aventura la Cercul Polar la un alt nivel. Pentru amatorii de schi – Laponia poate deveni o a doua casă, pentru că aici ocaziile de a schia sunt infinite. Schi-fondul este cel mai popular în Finlanda, de exemplu. 

 

 

Întâlnirea cu Moș Crăciun – Puteți vizita casa lui Moș Crăciun din orașul său, Rovaniemi, și puteți face cunoștință cu elfii lui fideli. An după an, el are grijă să citească toate scrisorile pe care le primește și împachetează cu grijă cadouri pentru copii care îl așteaptă în întreaga lume. În Rovaniemi puteți face fotografii cu el și puteți trimite celor dragi cărți poștale de la oficiul poștal al lui Moș Crăciun. 

 

 

Cultura și tradițiile Sami – cea mai veche cultură nordică este un important punct de referință al Laponiei, care merită explorat cât timp lucrați și locuiți în nordul Finlandei. Dacă doriți să le călcați pe urme, trebuie să știți că pescuitul, vânătoarea și creșterea renilor sunt activități care au stat la baza populației Sami. Printre meșteșugurile lor tradiționale, textilele și hainele foarte apreciate pentru proveniența lor sustenabilă. Cănile din lemn, bijuteriile și alte produse tradiționale vă vor atrage atenția, în timp ce încălțămintea și mânușile Sami vă vor ține de cald în cele mai aspre ierni. Pentru a vă încălzi, puteți încerca mâncarea Sami și să vă delectați cu gustul pur al ingredientelor locale. Majoritatea preparatelor Sami se bazează pe carnea de ren, pește și fructe de pădure.

 

 

Și cel mai important lucru – bucurați-vă de viața domoală și liniștea naturii lapone! Nu uitați să inspirați adânc aerul proaspăt, să vă bucurați de peisajele naturale unice și să trăiți la maxim această aventură, la muncă și în timpul liber.

LOCAȚII ÎN CARE PUTEȚI MUNCI ÎN LAPONIA:

 La Barona puteți lucra în cele mai deosebite hoteluri, stațiuni și restaurante, care vă vor introduce în lumea magică a Laponiei!

Santa Claus Holiday Village este situat la opt kilometri de centrul orașului Rovaniemi, în apropierea aeroportului Rovaniemi. Accesul la locație este ușor și simplu. La această companie de familie, serviciile de înaltă calitate pentru clienți sunt lucrul cel mai important, iar angajații prompți, pozitivi și de încredere sunt apreciați. Toate apartamentele și cabanele din Santa Claus Holiday Village (Satul de vacanță Moș Crăciun), de la Cercul Polar, au fost construite după 2010, ceea ce înseamnă că oferă o atmosferă și o calitate excepționale.

Printre restaurantele din complexul Santa Claus Holiday Village se numără restaurantul deschis pe timp de zi – Christmas House și restaurantele a la carte Three Elves și cea mai recentă noutate la Santa’s Cuisine, un elegant bar de lobby ce servește diverse băuturi și cocktailuri. În sezonul de iarnă, toate cele trei restaurante servesc clienții de la micul dejun până la cină, oferind experiențe culinare deosebite, combinând ingredientele locale lapone cu alte stiluri culinare internaționale.

 

Apukka Resortaflată la numai 15 minute cu mașina de centrul orașului Rovaniemi, stațiunea oferă experiențe unice și inovatoare, valorificând tradiția și natura impecabilă a zonei. Apukka Resort este o stațiune cu servicii complete, ce oferă oportunități de cazare deosebite în apartamentele Kammi și Komsio, igluurile de sticlă Aurora Cabin și rulotele Aurora. Locația se remarcă prin igluurile de sticlă, în care maiestatea cerului arctic și magia aurorei boreale pot fi apreciate din confortul propiului pat. 

Stațiunea Apukka are două restaurante în care aromele delicioase, râsetele și bucuria umplu locația. Restaurantul Aitta din stațiune servește zilnic la micul dejun, prânz și cină bucate nordice cu accente moderne, într-o atmosferă caldă și intimă.

 

Levi Hotel Spastațiunea Levi Hotel Spa și Design Hotel Levi sunt situate în Laponia, în mijlocul unei naturi fragile și unice. Hotelul include diverse restaurante, cum ar fi – restaurantul Classic Pizza, care oferă cele mai bune pizza în centrul inegalabilului peisaj natural din Levi; noul restaurant Kekäle Restaurant & Casual Fine Dining; Ahku Kitchen & Restaurant, care oferă cel mai bun bufet; și Burger King.

 

Star Arctic Hotel situat într-un locație fabuloasă – pe muntele Kaunispää, cu o vedere spectaculoasă către Saariselkä, hotelul este o capodoperă arhitecturală ce combină designul modern cu frumusețea excepțională din jur. Camerele sunt proiectate ținând cont de confortul maxim. Gama de servicii a hotelului include un restaurant, bar, saună, magazin, transport și o paletă diversă de activități pentru oaspeți.

Restaurantul Wilderness Center are 80 de locuri și are licență pentru servit alcool. Bucătăria oferă atât feluri tradiționale lapone cât și bucate din gastronomia modernă. Printre produsele locale folosite se regăsesc peștele din lacul Inari și carnea de ren de la crescătorii locali.

 

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare, contactați-ne!