Munca în Finlanda

Îți dorești să lucrezi în străinătate? Cea mai fericită țară din lume, Finlanda este una dintre cele mai bune țări în care să lucrezi și să trăiești! Îți propunem o mulțime de oportunități de angajare în Finlanda în toate industriile, potrivite pentru orice etapă a carierei tale. Multiple locuri de muncă în limba engleză sunt disponibile la moment. 

SISTEMUL SOCIAL ȘI BENEFICIILE VIEȚII ÎN FINLANDA  

Țările nordice, în special Finlanda, se află de mulți ani în topul clasamentului celor mai fericite țări din lume, excelând la indici precum stabilitatea politică, lipsa corupției, respectarea drepturilor omului, sistemele de educație și de sănătate și protecția mediului. Principala caracteristică a sistemului social finlandez este  abordarea centrată pe om, ceea ce permite oferirea unei excelente calității a vieții tuturor rezidenților țării. Sistemul de suport social, securitatea veniturilor și un sistem de sănătate avansat stau la baza bunăstării sociale în Finlanda. Acest lucru permite populației să se bucure de o gamă largă de beneficii și indemnizații: indemnizații de boală și șomaj, plăți compensatorii pentru lucrători și familiile lor, pensii, servicii de îngrijire a copiilor, servicii pentru persoanele cu dizabilități etc.

În plus, sistemul de educație finlandez este unul dintre cele mai bune din lume, cu școlarizare accesibilă, de înaltă calitate și egalitate de șanse pentru toți locuitorii. Aici totul este gândit pentru a contribui la bunăstarea oamenilor.

CULTURA MUNCII ÎN FINLANDA

Cultura muncii în Finlanda este descrisă în termeni precum egalitate, relaxare și punctualitate. În general, companiile au o structură organizațională orizontală – indiferent de poziția pe care o ocupă în companie, majoritatea angajaților își spun pe nume și sunt încurajate relațiile de muncă informale. În același timp, angajatorii se concentrează pe dezvoltarea profesională și bunăstarea angajaților. Învățarea pe tot parcursul vieții este foarte apreciată și susținută, în timp ce respectarea echilibrului dintre viața profesională și cea personală este o regulă nescrisă în cultura muncii din Finlanda.

Pe lângă condițiile bune de muncă și de remunerare, angajații din Finlanda beneficiază de un tratament echitabil și egal. Fiecare lucrează în ritmul său, presiunea la locul de muncă este redusă la minimum iar conducerea își susține angajații. Munca în Finlanda este considerată o parte esențială a vieții și trebuie să fie plăcută, confortabilă și mai presus de toate, trebuie efectuată în siguranță.   

Oferim extinse asigurări de sănătate și împotriva accidentelor de muncă de la entități private pentru toți angajații noștri. De asemenea, fiecare angajat are acces la serviciile sistemului public de sănătate, considerat unul dintre cele mai bune din lume.

În ceea ce privește remunerarea, deși taxele sunt considerate ridicate, veniturile nete asigură, în general, un nivel confortabil de viață într-o societate modernă și progresistă, astfel încât munca în străinătate să îți aducă multiple beneficii. 

ECHILIBRUL DINTRE VIAȚA PROFESIONALĂ ȘI CEA PERSONALĂ

În țările nordice, munca este luată în serios. La fel și timpul liber! Programul normal de lucru în Finlanda are 8 ore, în cadrul cărora lumea își îndeplinește sarcinile cu diligență și eficiență, astfel încât timpul liber să poată fi petrecut cu familia, practicând anumite hobby-uri sau pur și simplu, odihnindu-se. Viața în afara muncii este prioritatea numărul 1 în Finlanda. Angajații pot beneficia de un concediu anual lung și de mai multe sărbători naționale plătite. Orele suplimentare la job sunt colectate și apoi folosite ca zile libere, permițând oamenilor să se refacă și să echilibreze volumul de muncă cu timpul liber necesar. În general, se consideră că a te odihni și a avea grijă de tine este la fel de important ca a-ți face bine treaba. De exemplu, sauna după programul de muncă este o tradiție respectată de mai multe decenii, numeroase dintre clădirile rezidențiale sau chiar apartamentele private fiind dotate cu propriile saune. 

LEGĂTURA SPECIALĂ CU NATURA

Poate că Finlanda nu este o atracție turistică faimoasă la nivel mondial, dar dacă îți plac sporturile, mai ales cele de iarnă, și natura, pregătește-te să fii surprins! Parcurile naționale și cele urbane sunt pure bijuterii ale naturii, la doar câțiva pași distanță de cele mai multe dintre zonele rezidențiale. În funcție de anotimp, locuitorii Finlandei se pot bucura de drumeții, înot, cules de fructe de pădure sau ciuperci, camping sau pur și simplu liniște. De asemenea, Finlanda e țara de luat în calcul dacă visezi să locuiești lângă lac sau pădure, bucurându-te totodată de acces ușor la locul de muncă.  

Deși nordicii sunt liniștiți și calmi, ei sunt mereu în mișcare, fiind implicați în numeroase activități, atât în interior, cât și în aer liber – caiac, vâslit, jogging, ciclism, înot și multe altele. Cele mai multe dintre orașele finlandeze încurajează transportul cu bicicleta, oferind o rețea extinsă și frumoasă de trasee pentru cicliști. De asemenea, după emigrare, o modalitate bună de a experimenta cultura locală este de a te alătura numeroaselor activități, evenimente și sărbători în aer liber, care au loc pe tot parcursul anului.

EȘTI INTERESAT DE UN LOC DE MUNCĂ ÎN FINLANDA? VERIFICĂ RUBRICA CARIERE: