ÎNTREBĂRI FRECVENTE

CUM ARATĂ PROCESUL DE APLICARE?

CUM SĂ APLIC?

Toate pozițiile deschise sunt publicate pe site-ul nostru. Dacă ești interesat de o anumită ofertă de muncă, aplică aici sau contactează unul dintre specialiștii noștri în resurse umane.

CE DOCUMENTE TREBUIE SĂ ATAȘEZ CÂND APLIC PENTRU UN POST DE MUNCĂ?

Atunci când aplici la un job trebuie să incluzi mereu un CV actualizat. Unele poziții necesită și anumite calificări și certificări, cum ar fi certificatul de sudură, certificatul pentru munca la înălțime, certificatul de igienă, certificatul de operare stivuitor și altele. Toate documentele necesare sunt menționate în descrierea postului. 

POT APLICA PENTRU UN JOB FĂRĂ EXPERIENȚĂ?

Pentru majoritatea pozițiilor disponibile este necesară experiență anterioară în domeniu. Cu toate acestea, poți găsi și oportunități de start în carieră. În primul rând, apreciem motivația și dedicarea. 

POT APLICA ȘI FĂRĂ A VORBI O LIMBĂ STRĂINĂ?

În general, este nevoie de cunoașterea limbii engleze la nivel intermediar, cel puțin. Uneori, cunoașterea altor limbi străine este suficientă. Cerințele lingvistice sunt mereu speficicate în descrierea postului.

NU SUNT CETĂȚEAN AL UE, POT APLICA PENTRU UN POST DE MUNCĂ?

Candidații din afara UE trebuie să solicite un permis de ședere în Finlanda. Fiecare solicitare este evaluată de către autorități în mod individual, iar luarea deciziei poate dura și până la șase luni. Din cauza procesului îndelungat și a nevoilor dinamice ale companiilor, nu tot timpul putem garanta un loc de muncă.

PROCESUL DE RECRUTARE

CUM SE DESFĂȘOARĂ PROCESUL DE RECRUTARE?

Procesul de recrutare începe în momentul în care ne trimiți CV-ul. După o analiză a CV-ului, specialistul nostru în resurse umane te poate contacta pentru a afla mai multe detalii despre nevoile și dorințele tale de dezvoltare, dar și pentru a programa un interviu. În următoarea etapă a procesului de selecție vei primi feedback și, în funcție de poziție, vei fi informat despre următorii pași.

TOCMAI AM AVUT UN INTERVIU. CÂND VOI PRIMI FEEDBACK?

Specialistul nostru în resurse umane te va contacta în termen de maxim 2 săptămâni de la interviu. Vei fi infomat despre decizia de angajare imediat ce primim confirmarea de la compania colaboratoare.

PERCEPEŢI COMISION?

Nu, serviciile noastre sunt gratuite.

PROCESUL DE RELOCARE

VOI AJUNGE ÎNTR-UNA DINTRE ȚĂRILE NORDICE. MĂ VA AJUTA CINEVA CU FORMALITĂȚILE NECESARE?

Reprezentanții Barona din țara în care urmează să ajungi te vor ajuta cu procesul de relocare, te vor ghida în privința formalităților și actelor necesare după intrarea în țară. Oferim asistență gratuită și consiliere pentru înregistrarea reședinței, obținerea unui cod numeric personal, solicitarea unui card fiscal, formalitățile privind asigurarea socială și de sănătate, ș.a.

CE ACTE TREBUIE SĂ DEȚIN PENTRU A ÎNCEPE SĂ LUCREZ ÎN ȚĂRILE NORDICE?

Dacă ești cetățean al unui stat membru al UE, te poți angaja în Finlanda în baza pașaportului/ cărții de identitate, fără a fi nevoie să aplici pentru un permis de ședere sau de muncă. Cu toate acestea, următoarele formalități sunt necesare după angajare:

  • Ai nevoie de un cod numeric personal și de înregistrarea reședinței în țara în care vei urmează să locuiești. Ambele se emit de către Agenția de servicii de date digitale și de populație.
  • Trebuie să solicitați un card fiscal de la Administrația fiscală.
  • Este nevoie de înregistrarea dreptului de ședere la serviciul de imigrări, dacă urmează să locuiști într-una dintre țările nordice mai mult de 3 luni.

OFERIȚI CAZARE?

Dacă ai nevoie, îți putem oferi și cazare. Putem pune la dispoziție o cameră/ apartament complet mobilat(ă). Prețul cazării include serviciile si utilitățile, mai puțin conexiunea la internet. Specialistul în resurse umane de la Barona te va informa cu privire la termenii și condițiile contractuale.

 

ȊMI VOR FI RAMBURSATE CHELTUIELILE DE CĂLĂTORIE?

În baza cheltuielilor pentru naveta la și de la locul de muncă, poți solicita o reducere a venitului anual impozabil. Aceste cheltuieli îți vor reduce venitul anual, scăzând astfel baza de impozitare (impozitul reținut în procente). Este importat de menționat faptul că suma rambursată nu va fi creditată în contul tău bancar, nici plătită în numerar. De asemenea, costurile de transport nu vor fi ramburate în totalitate, ci parțial. Mai multe informații poți găsi aici.

CE SALARIU VOI AVEA DUPĂ ACHITAREA TUTUROR IMPOZITELOR?

Finlanda, de exemplu, are un sistem de impozitare progresiv, ceea ce înseamnă că rata de impozitare depinde de venitul tău anual. Cu alte cuvinte, cu cât câștigi mai mult, cu atât plătești impozite mai mare și vice-versa. Rata impozitului reținut din salariu (în procente) este calculată pentru fiecare angajat din Finlanda în mod individual. În plus, alte aproximativ 9% sunt deduse din salariu în calitate de contribuții sociale obligatorii (asigurare de șomaj, pensie, asigurări sociale și medicale).

Pentru a obține o estimare a ratei de impozitare și un calcul aproximativ al salariului net, te rugăm să iei legătura cu unul dintre specialiștii noștri în resurse umane.